Veteranmarschen fyller 5 år - Hur går du? 

Veteranmarschen 2016 - Foto: Kim Svensson Veteranmarschen 2016 - Foto: Kim Svensson

Jubilerande Veteranmarschen kommer att genomföras med start i Gävle och målgång i Skellefteå. Marschen anordnas varje sommar för att uppmärksamma Sveriges alla civila och militära veteraner. Det är också ett sätt att låta veteraner synas i samhället och deltagarna får otroligt mycket uppskattning på vägen.

Veteranmarschen har blivit ett av Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarnas mest populära arrangemang. I somras pågick vandringen i 10 dagar från Stockholms slott till Slottstorget i Gävle. Sedan premiäråret 2013 då marschen gick från Ystad till Hindås har marschen haft flera tusen deltagare som gått hela eller delar av marschen, detta för att visa att veteraner ställer upp för och hjälper varandra och för att återuppleva gemenskapen från utlandsinsatsen.
 
Veteranmarschen 2017 kommer innebära cirka 30 mils vandring men med ett annorlunda koncept. Med de stora avstånden som är mellan städerna i norr kommer vi att behöva ”bussa” marschdeltagarna till utvalda städer där de sedan kommer att genomföra marschetapper.
 
Städer 2017
28-Jun Gävle - Söderhamn
29-Jun Söderhamn - Hudiksvall
30-Jun Hudiksvall - Sundsvall
01-Jul  Sundsvall - Östersund
02-Jul  Östersund - Sollefteå
03-Jul  Sollefteå - Härnösand
04-Jul  Härnösand Vilodag
05-Jul  Härnösand - Örnsköldsvik      
06-Jul  Örnsköldsvik - Umeå
07-Jul  Umeå – Skellefteå

Hur går du?
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln