Veteranmarschen fyller 5 år - Hur går du? 

Veteranmarschen 2016 - Foto: Kim Svensson Veteranmarschen 2016 - Foto: Kim Svensson

Jubilerande Veteranmarschen kommer att genomföras med start i Gävle och målgång i Skellefteå. Marschen anordnas varje sommar för att uppmärksamma Sveriges alla civila och militära veteraner. Det är också ett sätt att låta veteraner synas i samhället och deltagarna får otroligt mycket uppskattning på vägen.

Veteranmarschen har blivit ett av Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarnas mest populära arrangemang. I somras pågick vandringen i 10 dagar från Stockholms slott till Slottstorget i Gävle. Sedan premiäråret 2013 då marschen gick från Ystad till Hindås har marschen haft flera tusen deltagare som gått hela eller delar av marschen, detta för att visa att veteraner ställer upp för och hjälper varandra och för att återuppleva gemenskapen från utlandsinsatsen.
 
Veteranmarschen 2017 kommer innebära cirka 30 mils vandring men med ett annorlunda koncept. Med de stora avstånden som är mellan städerna i norr kommer vi att behöva ”bussa” marschdeltagarna till utvalda städer där de sedan kommer att genomföra marschetapper.
 
Städer 2017
28-Jun Gävle - Söderhamn
29-Jun Söderhamn - Hudiksvall
30-Jun Hudiksvall - Sundsvall
01-Jul  Sundsvall - Östersund
02-Jul  Östersund - Sollefteå
03-Jul  Sollefteå - Härnösand
04-Jul  Härnösand Vilodag
05-Jul  Härnösand - Örnsköldsvik      
06-Jul  Örnsköldsvik - Umeå
07-Jul  Umeå – Skellefteå

Hur går du?
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Carina Seldahl Holmberg » Tack för i år!:  ”En fantastisk upplevelse att vandra med detta goa gäng-så kul att jag gör om det..”

  • Arianne Axewill » Tack för i år!:  ”Jag vill bara instämma med LG:s inledande ord. Att få vara med för första gången..”

  • LarsGöran Nyholm » Etapperna Gotland 2019 :  ”Kn Lindblom. Vänligen kontakta mig på mail. lg@veteranmarschen.se”

  • Kn Lindblom » Etapperna Gotland 2019 :  ”När avser man att påbörja första etappen från Kneipbyn till klintehamn? Dvs när ..”

  • Alf Isaksson » Veteranmarschen passerar Tornedalen:  ”Synd att jag missade er i Gällivare. Bra gjort. Isak Gällivare L09 samt L14.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln