Tack för i år!

Foto: Kim Svensson Foto: Kim Svensson

Så var årets veteranmarsch över och alla natobäddar är sedan länge på förrådet. Tur vi fick låna dem annars hade de inte varit funktionskontrollerade.
 
Det är lika intressant varje år med de som är med och går första gången. Osäkerheten om de skall klara det. Så klart är jag på dem lite extra för vi vill att alla skall kunna vara med hela vägen in i mål.
 
Om man har läst lite ledarskap så är Veteranmarschen jätteintressant att studera. De flesta som kommer för att delta under hela marschen lever normalt inte med 30 personer inpå sig under 11 dagar. Det ställer plötsligt speciella krav på deltagarna. Enligt FIRO* (Fundamental Interpersonal Relations Orientation) teorin hinner vi bara till konfliktfasen, det låter illa men det är det inte. Jag skulle vilja påstå att vi varje år genomför en UGL (Utveckling av grupp och ledare) med gott resultat. Det vi saknar är en möjlighet till en återträff.
 
Nåväl, årets marsch var den regnigaste vi har haft under alla år, det regnade 3 dagar. Dagen vi gick på Stenkusten blåste det lite extra och det var tur att vi hade varandra att hålla i. Annars hade vi fått hämta upp veteraner i Östersjön.
 
Vid inmarschen i Visby var vi ca 120 personer med en musikkår och allt var strålande. Efter en stunds marscherande öppnade himlen sig och det regnade 27 mm, jo tack vad våta vi blev. Men vid målet stod Gotlands landshövding, Överbefälhavaren och Annika Engblom (M) samt lite andra politiker, då var det inte så farligt att bli blöt.
 
Gotland är en fin plats med fina människor, vi har ätit gott, sovit trång men det har inte gått någon nöd på oss. I år var också första gången vi hade ett fältkok med hela vägen. Kan bara konstatera att hungriga behövde vi inte vara.
 
Sträckorna var lite olika uppdelade på ön. Etapperna blev allt från ca 25 km till 40 km, sammanlagt fick vi ihop ca 320 km. I år var vi fler än tidigare år som genomförde hela sträckan. Ingen blev skadad, eller gick sönder, utan alla gick alla sträckorna, imponerande. Danska veteranstötte deltog även i år, som vanligt marschvana veteraner med en skopa gott humör.
 
Redan nu står vi inför planering av 2020 års veteranmarsch. Denna kommer att vara i samarbete med Norska veteranförbundet (NVIO). Mer specificerad info kommer ut efter planeringsmötena i höst.
 
Redan nu är det bra om ni som tänker anmäla er att gå hela marschen börjar träna. Det finns också arrangemang (marscher m.m) att haka på så ni inte behöver gå själv hela tiden. Ni som vill delta men inte tänker gå och känner att ni villa vara funktionärer, hör av er till mig.
 
Från hela mitt hjärta till er alla, tack alla ni som har varit med så vi har kunnat genomföra marschen på Gotland, ingen nämnd ingen glömd.
 
L-G Nyholm - Veteranmarschen
Skuldra vid skuldra - Evig vänskap
 
Läs mer om FIRO här >>
 

Marschdeltagarna i Veteranmarschen 2019 Foto: Kim Svensson
Marschdeltagare och supportteamet - Veteranmarschen 2019 Foto: Kim Svensson

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Carina Seldahl Holmberg » Tack för i år!:  ”En fantastisk upplevelse att vandra med detta goa gäng-så kul att jag gör om det..”

  • Arianne Axewill » Tack för i år!:  ”Jag vill bara instämma med LG:s inledande ord. Att få vara med för första gången..”

  • LarsGöran Nyholm » Etapperna Gotland 2019 :  ”Kn Lindblom. Vänligen kontakta mig på mail. lg@veteranmarschen.se”

  • Kn Lindblom » Etapperna Gotland 2019 :  ”När avser man att påbörja första etappen från Kneipbyn till klintehamn? Dvs när ..”

  • Alf Isaksson » Veteranmarschen passerar Tornedalen:  ”Synd att jag missade er i Gällivare. Bra gjort. Isak Gällivare L09 samt L14.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln